Praktijkinformatie

Welkom bij huisartsenpraktijk Veghels Groen 

Wij zijn een nieuwe praktijk in Veghel-Zuid, geopend per 1 maart 2024. We stellen ons graag aan u voor.

Wij zijn Marieke van den Ham en Janneke de Klein, allebei sinds meer dan 10 jaar werkzaam als huisarts in diverse praktijken en huisartsenposten. Al langere tijd hadden wij beide de wens om een eigen praktijk te starten. Toen de kans zich voordeed in Veghel vanwege de grote bevolkingsgroei, hebben wij samen met de overige Veghelse huisartsen en de regionale huisartsenorganisatie HUMO de handen ineen geslagen om een nieuwe praktijk te realiseren.

Wij zijn een moderne, duurzame huisartsenpraktijk voor patiënten uit Veghel (en omstreken) en ondersteunen u bij het zorgen voor een goede gezondheid.

Veghels Groen 

Groen is de kleur van leven, vernieuwing en natuur en wordt ook geassocieerd met groei, milieu en duurzaamheid. Allemaal zaken die wij als huisartsen belangrijk vinden om goede zorg te kunnen bieden en samen met u te zorgen dat uw gezondheid zo optimaal mogelijk zal blijven. Wij zien gezondheid als het vermogen om aan te kunnen passen en eigen regie te kunnen voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

U zult worden ingeschreven bij huisartsenpraktijk Veghels Groen en dus niet bij 1 van de 2 huisartsen afzonderlijk. Natuurlijk kunt u bij het maken van een afspraak online een keuze maken welke huisarts uw voorkeur heeft. Verder proberen wij voor een vervolgafspraak van dezelfde klacht, de afspraak bij dezelfde huisarts te houden.

Kernwaarden

Wij werken in onze praktijk volgens een aantal kernwaarden; zo kunnen wij u de beste zorg bieden en werken wij het prettigst:

Autonomie

Uiteindelijk weet u wat het beste voor u/uw kind is. Daarom werken wij graag samen met u aan uw gezondheid. Wij willen graag dat u zelf de controle heeft over uw gezondheid, door bijvoorbeeld zelf thuis uw bloeddruk te laten controleren. Veel zaken kunt u zelf regelen via het patiëntenportaal. Hier kunt u herhaalmedicatie aanvragen, een afspraak maken en een e-consult sturen.

Deskundigheid

Wij hebben allemaal de juiste opleidingen gevolgd, houden ons aan de geldende richtlijnen en zorgen dat onze nascholing op orde is. Onze deskundigheid zorgt ervoor dat wij weten welke zorg zinnig is en welke niet. Het kan daarom voorkomen dat wij toch aan uw vraag om een onderzoek, doorverwijzing of medicatie niet kunnen voldoen, dit zullen wij dan met u bespreken.

Duurzaamheid

Onze naam zegt het al: we willen een groene, duurzame huisartsenpraktijk zijn. Met duurzame (=langdurige) relaties met onze patiënten, maar wij willen ook duurzaam zijn voor de planeet. Daarom proberen wij ons papierverbruik te verminderen door digitaal te verwijzen. Een nieuw medicijn schrijven wij de eerste keer voor 2 weken voor om te kijken of er geen vervelende bijwerkingen zijn en er dus zo min mogelijk verspilling is.

Vertrouwen

Alles wat u met de huisarts bespreekt is vertrouwelijk. Hier mag geen twijfel over bestaan.

Toegankelijkheid

Met medische vragen kunt u bij ons terecht. Voor vragen op andere gebieden zullen we met u meedenken over waar u daarvoor terecht zou kunnen.