Handig om te weten

Geen dokterassistente

Wij zijn een praktijk met twee huisartsen en geen doktersassistentes. Wij vragen u om zoveel mogelijk gebruik te maken van ons online patiëntenportaal: MijnGezondheid.net. Hiermee kunt u veel zaken online en 24 uur per dag 7 dagen per week zelf regelen.

Komt u er niet uit? Bel ons gerust. Als u belt krijgt u dus meteen de huisarts aan de lijn. Indien de dokter spreekuur heeft, krijgt u de mogelijkheid om een terugbelverzoek in te plannen. Voor spoed zijn wij uiteraard de gehele dag bereikbaar. 

Dit betekent ook dat als de huisarts visites rijdt er niemand op de praktijk is. Belt u dan ook altijd voordat u naar de praktijk komt. 

Naarmate er meer patiënten bij ons ingeschreven zijn, zullen er meer mensen werkzaam zijn en kan het na enige tijd ook gebeuren dat u als u belt een doktersassistente aan de lijn krijgt. 

Advies

Ook zonder dat u een vraag heeft, kan het voorkomen dat wij soms ongevraagd bepaalde onderwerpen bij u bespreekbaar maken. Zoals bv. het stoppen met roken, het streven naar gewichtsverlies bij overgewicht, het gebruik van bepaalde medicatie (zoals slaapmedicatie of bepaalde pijnstillers), bewegingsadviezen, verstandig eten, of de therapietrouw. Dit doen we omdat we denken dat het een positieve invloed heeft op uw gezondheid.

Medicatie

In onze praktijk zijn wij terughoudend met het voorschrijven van bepaalde medicijnen zoals slaappillen en sterke pijnstillers. Het is bekend mensen snel afhankelijk worden van deze middelen. Alleen als het echt niet anders kan zullen wij dit voorschrijven, maar ook dan kijken of er geen andere oplossing voor uw klacht is. 

Spreektaal

In de praktijk spreken we Nederlands en Engels. Onze website is standaard in het Nederlands. Wanneer u onze website wilt vertalen, klik je op Translate this page in de adresbalk, waarna je een pop-up te zien krijgt. Daar selecteer je de gewenste taal. Hiermee kunt u in één keer een pagina van de website vertalen. 

Our spoken language in practice is Dutch and English. Our website is in Dutch by default. If you want to translate our website, click on Translate this page in the address bar, which will bring up a pop-up. There you select the desired language. This allows you to translate a page of the website in one go.